Legendat

LÄHES KUOLEMATTOMIA LIIGAJUTTUJA:

Juostaessa kokoon kaukalopallokautta 2020-2021 päätti erään joukkueen puuhakas vetäjäpersoona ottaa varman päälle ja ilmoitti joukkueensa mukaan samaan sarjaan peräti viisi eri kertaa...

Woodin mölkkylegenda Harry "Hartsa" Asp on yksi liigan kovimpia syöjiä. Hartsa ilmoitti kerran olevansa sairas ja jäävänsä pois treeneistä. Eräs kanssapelaaja loihe lausumaan: "Onkohan sillä ruokamyrkytys ?"

"Roomaa ei rakennettu päivässä, mutta minä kasasin mestaruusjoukkueen ihan itse alle tunnissa...". Salibandymanageri JP Utriainen.

"Pieni poikapaini on poikaa", Olli "Kyynärpää" Jokinen kerran Hyvinkäällä...

"Miksi ralli ei ole kortteliliigalaji", Olli "Ralli" Jokinen kerran matkalla Mahluun...

Meille riittää tasuri tai voitto, niin ei tule tappioo. Jalkapallojoukkue Kukkilan Hurjat.

Sattuipa salibandykentällä. Idols dominoi peliä omalla puolustusalueella ja vastutaja sortui rikkeeseen, jonka myötä tuomarin käsi nousi oikeaoppisesti ylös siirretyn rangaistuksen merkiksi, pallollinen Idols -pelaajaa intoutuu vispaamaan ja huutaa; - Veskari veke ja ylivoima pyörimään. Veskari on matkalla vaihtoon, kun toinen pakki havahtuu todellisuuteen ja karjaisee; - Älä hemputissa mene, ei meillä oo vaihtomiehiä !

Tarina Kisapuistosta kertoo, että mölkkyjoukkue Team SS:n vakiokokoonpanoon kuuluu taktiikkamestari Ranen johdatuksesta nykyisin myös varmuuslaskija.

Poikkitaiteellinen jalkapallojoukkue Elämän Pallo vaali parhaita kortteliperinteitä pj.arkiviitosen loppuottelun jälkeen. Ensin käytiin ostamassa pussikaljat ja sitten mentiin koko joukkueen voimin museon puistoon pohtimaan miten kultajuhlat jatkuisivat...

Kaukalopallovirtuoosi Matti "Danny" Santala veti elämänsä treenit Vierumäen jäähallissa 13.1.2010 ja tekaisi tunnin aikana peräti 10 maalia ! Danny tulee yleensä treeneihin valmiiksi pukeutuneena ja vaihtaa pukarissa vain kengät luistimiin. Tällä kertaa mies huomasi vasta parkkipaikalla, että kengät jäivät pukariin, eli Danny käveli pistehuumassa luistimilla hallista autolle...

Valelääkärikeskustelun velloessa kuumana tammikuussa 2010, eräs pelaaja loihe ihmettelemään onko liigassa valetuomareita ?

Kortteliliigan kaukalopallomatseissa kotijoukkue hoitaa aina otteluun viisi pelipalloa. Rammyganesin "Vararami" Keijo Keinänen piti kaudella 2009-2010 niin hyvää huolta joukkueen pallohommista, että miehen vastuuta päätettiin lisätä ja joukkueelle hankittiin lisää uusia palloja.

NHL:ssä ja muuallakin urheilussa on termi MVP varmasti tuttu. Korttelimölkyssä lähes sama asia ilmaistaan lyhenteellä MPVP, eli maailman paras vaihtopelaaja. Kauden 2008 jälkilöylyissä tämän tittelin sai mestarijoukkue Tenukeppien Rane Kallio. Hopeajoukkue Mainospaidan Kale Pohjola on sitten tietysti M2PVP.

Eräs KlassikkoJengi heitti pelin viime minuuteilla kaikki vaihtomiehet ja muut mahdolliset kaverit kentälle ja kyseli asia ihmetelleeltä tuomarilta: " Eikö kaikki pelaa sääntö olekkaan voimassa korttelissa..."
 
Perheen arvot järjestyksessä. Eräs armoitettu pokerimies (Jani H.) teki vaimonsa kanssa unelmapelimatkan Las Vegasiin ja vaimo myönsi kuuden päivän aikana kaverille ruhtinaallisen tunnin (1 h) mahdollisuuden pelaamiseen !

Mölkkystrategi Sami Kallio Team SS: Maailmanmestaruus on helpompi voittaa kuin kortteliliigamestaruus ! Asía on tullut todistettua käytännössä ainakin 2008 ja 2010.

Sarjassamme kuolemattomia esityksiä. Biitsin Karjala-turnaukseen liittyy olennaisena osana aina pukeutuminen ja lauantai-iltapäivän takaterassin karaoke. Sami "Soikka" Soininen on räjäyttänyt tähän mennessä karaokessa potin kahdesti. 2007 mies vetäisi hevosen sala-asussa huikean tulkinnan kappaleesta "Vieläkö on villihevosia". Ja 2008 Soikka esitti nunnan asussa hittibiisin "Holvikirkko".

Jalkarantalaisten petankkiosaajien kansanperinteeseen kuuluu  pienoinen kuohujuomaleikki. Vuonna 1999 heidän voittaessa baarisarjan täysin ylivoimaisen esityksen päätteeksi, joukkueen silloin tallipäällikkö Hemppa Luomala suihkutti tottumattomuuttaan pullollisen kuohujuomaa omille silmilleen ja on siitä saakka totellut osuvaa lempinimeä "Shampanjasilmä".
 
Vuonna 2008 mestaruutta juhlinut ex-samuli Kulta-Kale kaatoi koko pullollisen kuohujuomaa pronssille sijoittuneen jalkarantalaisen Setä Samulin ässäpelaajan Urkki Sipisen niskaan ja Urkkia kutsutaan nyt puolestaan lempinimellä "Shampajaniska". Nähtäväksi jää mikä ruumiinosa kastuu seuraavalla podium-keikalla ja keneltä ?

Pojat pronssipeli on sitten klo 19, totesi Kulman Pallon vetäjä Passe Pasila joukoilleen. No, ohjelman mukaan peli alkoi kuitenkin jo klo 17 ! Onneksi käytössä oli poikkeuksellisen pitkä vuoro ja vastustaja Triplapoisto osoitti todellista liigahenkeä pelaamalla parituntia myöhässä alkaneen kamppailun. Tapahtuneen muistoksi Passelle ojennettiin Kulman 40-vuotisjuhlissa  herätyskello, mikä käy varmuuden vuoksi kolme tuntia etuaikaa !!!

Triplapoiston curlingjoukkueen kapteeni Roope Ruokolainen esitti kerran lajikulttuuriin kiinteästi kuuluvissa jälkipuinneissa, että jälkipelipaikka voisi lisätä valikoimiinsa myös jonkun katkero -juoman, ihan vaikka vain katkeria tappioita lohduttamaan.

Kaikki pokerin ystävät tietävät varmasti sanonnan kuolleen miehen käsi, mutta kansainvälinen Pönttökerho lanseerasi 2007 juhlaillassaan käyttöön uuden huiman termin; sammuneen miehen käsi ja mikä uskomattominta, sillä myös voitettiin koko turnaus.

Varmasti totta. Los ilonas RC:n pelaajat utelivat ennen peliä pukarissa ketkä pelaavat tänään, johon joukkueen General Manager totesi lakonisesti: Niillä miehillä pelataan jotka on paikalla !

Pokerihai Kale Pohjola täyskäden kera: All in ! (ja kaveri käänsi esiin 4 kurkoa).

Sählymanageri Jari "Jallu" Hugg sai turpiinsa latvialaisessa hississä ja totesi osuvasti: Elämäni on yhtä hissiliikettä...

Hollolan paras mölkkypelin avaaja Tommi "Jazz" Jantunen: Ohiheitto on ohiheitto, vaikka kierteellä heittäs.

Legendaarisen King Kongs managerin Olli "Kunkku" Hemmilän lakooninen toteamus vetäjän ainoasta "palkinnosta": Jos mä hoidan 99,9 prosenttia hommista, niin mä myös pelaan vastaavan ajan.

Riion mölkkyjoukkueen Janne "Varma 12" Poikselkä on hieman tuskastunut hänelle vaikeahkoon hallipelailuun: Mölkky on kesä- ja mökki- sekä ennen kaikkea kesämökkilaji.

Muiden mukana myös Gremon Pallon liukas laitahyökkääjä Erkki Vesaaja on joutunut pohtimaan syvällisesti pelimiehen todellista peruskysymystä: Jätkien kanssa pelaamaan, vai vaimon kanssa teatteriin...

Ravintola Aseman mölkkyaktiivi Pertti Koskinen: Pitää saada pisteitä, jos meinaa voittaa !

Curlingvirtuoosi Ilkka "Igor" Tiilikainen: En tiiä mittään - mä harjaan vaan.

Äpi Loikkanen, Anttilanmäen Ballå: Niin paljon ei tasoituksia ikinä keksitä, että heikot pärjäisi...

Tatte Soramäki, Mon Cheri: Pilkkiminen on kivaa.

Salibändäri Allu Ahtiainen, LaPa FT: Patsas on parasta talvella !

Lasse Viljanen, FC Laatuclub: Ei voi tulla vaihtoon, jos ei oo tehny maalia...

Gunnar Kiuru, Pavix: Ei tuomarina kannata oikeastaan liikkua keskiympyrästä mihinkään, jotta näkee jälkitilanteet kunnolla...

Teppana Pasanen, Nissen Pallo: Ihan varmasti tulen...

Pele Uusikallio, Zero: Kärjellä haltuun ja rinnalla maaliin...

Koski's Kirkkokuoro Flen-kokoonpano: Yhtään ei otettu...

Siitä vaan kaikki elämään kyllästyneet urheiluseuroja perustamaan. Joukossa tyhmyys tiivistyy, mutta pääasia että kaikilla on hauskaa. Juha Vepsäläinen, Venezian Pallon vetäjä 1985...

Tonttilan Palloseuran (ToPs) motto vuonna 1984: Pääasia, että pojat viihtyy projektilla...

Cherry FC:n Kari "Kilpuri" Kilpinen avustavalle erotuomarille 1975 Mukkulassa: Et sä saa tulla kentälle, mun on pakko antaa sulle varoitus...

Jalkapallojoukkue 013: Parempi potkia palloa, kuin mummoja Kirkkopuistossa...

Kale Pohjola, joka on ilmeisesti vanhin (67-v.) maalin tehnyt futaaja liigassa: Taito on ikuista, mutta nopeus tahtoo hieman tippua...

Kaukalopalloseura Heavy GBT: Tärkeintä ei ole voitto, vaan hyvä saunailta...

EI NIMI JOUKKUETTA PAHENNA
Yksi taiteen laji Kortteliliigassa on joukkueiden nimet. Osa nimistä on syntynyt hetken ideasta, osa on vaatinut hieman pitempää kypsyttelyä, osa kuvaa omaa aikaansa, osa nimistä kestää jopa ajan alati kalvavaa hammasta. Kaikki nimet ovat tietysti omalla tapaa hyviä ja hyväksyttäviä, edustavathan ne juuri sitä joukkuetta joka nimeänsä kantaa. Seuraavassa esimerkin omaisesti muutama vuosien saatossa mieleen jäänyt juttu, jotka poikkeavat ainakin perinteisestä Pallo ja FC linjasta;

JELLY KNEES, alkuvuosien legendaarinen letkupolvijoukkue...

KAATAJAT, tosi kaatajia monessakin mielessä...huh...huh...

NAPAKKA, ytimekkäästi kantapaikan hengessä...

013, lyhyt ja iskevä juttu suoraan yhdestä hinnastosta...

MIXERIT, historian ensimmäisiä sekajoukkueita...

ERKIT, tosi örkkejä koko kööri...

SEKAISIN PYRKIVÄ, osuva sekoitus uutta ja vanhaa nimiperinnettä...

RUNO-SUOMEN JURWAT, teki suorastaan kulttuuriskandaalin vaihtamalla nimensä Busteriksi...

KULMAN PALLO, yhdistelmä oululaisen kulmaa ja perinteistä palloa, kulman kundit jalostivat 40-vuoden uljaalla potkupalloilulla seuransa nimestä legendan...