Säbä rules

 SALIBANDYN PAIKALLISMÄÄRÄYKSET

 SSBL:n pelisääntöjä ymmärtäväisesti mukaillen siten, että nämä määräykset ohittavat säännöt ko. kohdan osalta.

 1   P E L I A L U E

101 Pelikentän mitat
1) Energiahallin kaukalot mitat ovat kuninkaalliset 17 x 36 m.

102 Pelikentän merkinnät
1) Kentistä löytyvät kortteliliigaotteluissa tarvittavat merkinnät.

103 Maalit
1) Maalit, joiden mitat ovat 160 x 115 x 40 / 65 cm, on sijoitettava siten, että tolpat ovat niitä varten tehtyjen merkintöjen kohdalla. Sihteerien pöydällä olevassa laatikossa pitäisi olla aina narua tai nippusiteitä mahdollisten verkossa olevien reikien paikkaamiseen.

104 Vaihtoalueet
1) Molemmille joukkueille on varattu omat vaihtopenkit. Kotijoukkue pelaa aina hallin ”Ahtialan puoleisessa” päädyssä. Joukkueet eivät vaihda penkkejä puoliajalla, ellei erotuomari määrää toisin.
Vaihtoalueet on merkitty kaukaloon. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.

105 Sihteeripöytä ja jäähypenkit
2) Sihteeritehtäviin nimetty joukkue vastaa ko. ottelussa seuraavista tehtävistä; pöytäkirja, jäähyjen ajanotto, tulostaulu ja otteluaika, josta erotuomari antaa tarvittaessa lisäohjeet. Sihteeriaitiossa saa olla max. 2 sihteeriä. Koronasuositus 1 sihteeri. Sihteeripöydän molemmin puolin on 2 jäähypenkkiä.
Sihteeripöydän ääressä ei kerhoilla, jäähypenkeillä vain rangaistuja pelaajia, ei sihteereiden kavereita.

106 Pelialueen tarkistaminen
Erotuomari ja joukkueet tarkistavat pelialueen ja kaukalon ennen ottelua. Kaikki vaaralliset esineet poistetaan tai pehmustetaan. Molemmat joukkueet suoristavat kaukalon omalta kenttäpuoleltaan.
Pelikassit on pidettä pois laitojen viereltä, erotuomareilla on oikeus olla aloittamatta ottelua, kunnes kassit on siirretty pois kaukalon vierestä.

2  P E L I A I K A

201 Varsinainen peliaika
1) Varsinainen peliaika on 2 x 25 minuuttia juoksevaa aikaa. Kaikkien otteluiden viimeinen minuutti pelataan tehokkaana, eli kello pysähtyy aina erotuomarin vihellyksestä ja käynnistyy kun pallo laitetaan peliin. Erätauko kestää vain 2 minuuttia vislauksesta vislaukseen !!
Jokainen uusi erä aloitetaan kiistapallolla keskipisteestä. Jokaisen erän päättyessä erotuomari / sihteerit (miten sovittu ennen peliä) ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että erän loppusignaali annetaan pillillä tai vastaavalla. Erätauon ajanotto alkaa välittömästi erän loputtua.

2) Peliaika on juoksevaa aikaa, peliaika pysäytetään ainoastaan rangaistuskuljetuksen ja aikalisän yhteydessä sekä erotuomarin näytöstä epäluonnollisten pelikatkojen yhteydessä ( kolme - - - vihellystä ). Kun peliaika on pysäytetty, se käynnistetään uudelleen, kun pallo on saatettu peliin erotuomarin annettua siihen luvan. Erotuomarit päättävät siitä, mikä katsotaan epäluonnolliseksi pelikatkoksi, mutta näihin kuuluvat esim. vioittunut pallo, kaukalon osien irtoaminen toisistaan, peliin vaikuttava loukkaantuminen, luvattomat henkilöt tai esineet kaukalossa, valojen sammuminen täysin tai osittain, sekä loppusummerin soiminen vahingossa.

Erotuomari on velvollinen käynnistämään pelikellon ohjelmaan merkittynä aikana. Mahdolliset myöhästymiset vähennetään ko. ottelusta, eikä ongelmaa siirrettä seuraaviin matseihin.

Ottelun on loputtava viimeistään seuraavan vuoron tai ottelun merkittynä alkamisaikana.

PLAYOFF:
Ottelupareista jatkoon kahden ottelun yhteistuloksella. Jos molemmat joukkueet voittavat yhden ottelun (maalierolla ei ole merkitystä) tai jos molemmat ottelut päättyvät tasan, pelataan välittömästi jälkimmäisen ottelun jälkeen jatkoaika, jota jatketaan ratkaisuun saakka äkkikuolema-menetelmällä!

203 Äkkikuolemajatkoaika
1) Mikäli ottelu ( esim. pudotuspeli- tai mitaliottelu ), jossa on selvitettävä voittaja, päättyy tasan, sitä on jatkettava, kunnes jompikumpi joukkue tekee maalin ( jaosto voi määrätä myös lyhennetyn ajan ).  Äkkikuolemaa ei jaeta eriin. Äkkikuoleman aikana pätevät ajanottoon samat säännöt kuin varsinaisella peliajalla. Jäähyaika, joka on jäljellä varsinaisen peliajan päättyessä, jatkuu äkkikuoleman aikana.

Mikäli tilanne on lyhennetyn äkkikuoleman jälkeen edelleen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailulla.

3  O S A L L I S T U J A T

301 Pelaajat
1) Liigaotteluissa pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Pelaajien nimiä voidaan lisätä korttiin ottelun aikana erotuomarin luvalla. Peli- ja/tai toimitsijakiellossa olevat pelaajat eivät saa osallistua joukkueen toimintaan vaihtoaition puolella.

2) Pelimuotona on salibandy, lähtökohtaisesti täysin 1+5 kokoonpanoin !

Erotuomarit voivat aloittaa pelin vain, kun molemmilta joukkueilta on kentällä sääntöjen mukaisesti pukeutuneet maalivahdit ja neljä kenttäpelaajaa ( 1 + 4 ). Mikäli joukkue ei saa tätä minimikokoonpanoa täyteen kun ottelun alkamisajasta on kulunut 5 min. merkitään tulos 5 - 0 vastustajan hyväksi.

Siis odotusaika max. 5 min. ja pelikello käyntiin ohjelmaan merkittynä aikana.

Pelin ollessa käynnissä joukkueiden on pystyttävä pelaamaan vähintään neljällä pelaajalla ( mv + 3 ), muuten peli keskeytetään ja lopputulos on 5 - 0 ei-rikkoneen joukkueen hyväksi, tai saavutettu tulos, mikäli tämä on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle.

Kaikkien pelaajien tulee olla liigan jäseniä, kaikki osallistuvat toimintaa omalla vastuullaan, liiga ei vakuuta ketään. Jos joukkueessa pelaa joku, jonka jäsenmaksua ei ole maksettu, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 - 0.

Kaikissa sarjoissa pelaajien alaikäraja on 17-vuotta, johon ei enää myönnetä poikkeuksia edes anomuksesta !

Pelaaja voi kauden aikana suorittaa yhden ( 1 ) seurasiirron. Vanhan seuran vetäjän on on kirjallisesti allekirjoitusten kera hyväksyttävä siirto liigan toimistolle, jossa siirroista pidetään kirjaa. Siirrot on tehtävä tämän kauden osalta 15.1.2024 mennessä. Duunisarjoissa siirrot työpaikan mukaan. Duunisarjoissa myös pelioikeus päättyy työnantajan vaihtuessa. Pois siirtyvää rekkaripelaajaa ei voi korvata toisella rekkaripelaajalla!

Jos joukkueessa pelaa pelioikeudeton, ylimääräinen rekkaripelaaja, pelikiellossa oleva tai muuten joukkueeseen kuulumaton pelaaja (esim. jäsenmaksu puuttuu, tai ei ole työssä ko. paikassa), tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0, lisäksi jaostolla on oikeus rangaista pelaajaa pelikiellolla ja joukkuetta sakolla tai sarjasta sulkemisella.

Kts. pelioikeutta koskevan protestin menettelytapa tarkemmin kohdasta protesti.

Jos joukkueessa esiintyy päihtynyt pelaaja, niin ottelu keskeytetään ja ko. joukkue tuomitaan
hävinneeksi 5 - 0. Erotuomarilla on oikeus poistaa myös häiriötä aiheuttaneet kannattajat hallista. Joukkue on vastuussa myös kannattajistaan.

Kaikille pelaajille painotetaan, että kysymyksessä on ennen kaikkea kuntoilu, ei liian vakavasti otettava laji. Missään vaiheessa voittoa ei saa jahdata vastustajan loukkaantumisen hinnalla.

Olkoon hiki edelleen se paras mitalimme !!!

Pelin turvallisuudesta huolehtimista ei jätetä yksin tuomareiden harteille, vaan jokainen miettiköön tätä näkökohtaa aina ennen kaukaloon astumista.

Sarjan alkamisen jälkeen uusia pelaajia voidaan ottaa joukkueeseen tammikuun 15. päivään 2024 saakka. Duunijoukkueita voidaan täydentää oman talon väellä sarjojen loppuun saakka.

Peruslähtökohta; pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa / kausi !
Kuitenkin pelaamisyhdistelmä 1 liigajengi + 1 duunijengi + kaikki iän sallimat seniorisarjat on varsin suositeltava ja täysin sääntöjen mukainen kaikki muut mahdolliset reunaehdot kuitenkin huomioiden.
Suomeksi: pelaaminen esim. ykkösessä ja kakkosessa samaan aikaan ei ole todellakaan mahdollista !
Mimmipelaajat saavat Mimmiliigan lisäksi pelata yhdessä liigajengissä, yhdessä duunijengissä ja kaikissa iän sallimissa seniorisarjoissa.

Rekkaripelaajat
Yksi Kortteliliigan tärkeimmistä funktioista on luonnollisten tasoerojen kaventaminen, siksi hommassa edetään ns. rekkarirajoitusten pohjalta:

PERUSJUTTU:
Kaikki SSBL:n ja ulkomaisissa sarjoissa pelaavat ( lisenssi ) aikuiset ja junnut ovat Kortteliliigassa ns. rekkaripelaajia. Tulkinta: Ainoastaan SSBL:n seniorisarjoihin osallistuvat pelaajat eivät ole rekkareita liigassa. Rekkarisäännöt koskevat sekä Kortteliliigan sarjoja että turnauksia.

SARJAKOHTAISET REKKARIRAJOITUKSET:
Mestis: vapaat joukkueet, ei rekkarirajoituksia
Ykkönen: max. 5 rekkaria / joukkue / kausi
Kakkonen: max. 2 rekkaria / joukkue / kausi
Kolmonen: max. 1 rekkari / joukkue / kausi.
Nelonen: ei rekkaripelaajia, ei entisiä tähtipelaajia.
Mimmiliiga: max. 1 rekkari / joukkue / kausi.
Duunisarjat: ei rekkarirajoituksia.
Seniorisarjat: ei rekkarirajoituksia.

MUUT RAJOITUKSET:
Duunisarjat: joukkueen kaikkien pelaajien on oltava saman työnantajan palveluksessa.
Ns. konsernirakenne hyväksytään.
40-v. seniorit: alaikäraja 40 vuotta täyteen vuoden 2024 aikana *
50-v. seniorit Pappaliiga: alaikäraja 50 vuotta täyteen vuoden 2024 aikana *

* Myös joukkueen maalivahdin on täytettävä ko. sarjan alaikärajasääntö. Pappaliigassa joukkueen oma maalivahti ei saa pelata kenttäpelaajana, jos lainamaalivahtia käytetään.

Ns. lainamaalivahtikäytäntö on voimassa enää Pappaliigassa !
Pappaliigassa (50-v.) on siis sallittua käyttää lainamaalivahteina vähintään 40v. veskareita.

302 Pelaajien vaihtaminen
1) Pelaajia voidaan vaihtaa pelin aikana milloin tahansa ja kuinka usein tahansa. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.

Loukkaantunut pelaaja, joka poistuu kaukalosta muualta kuin omalta vaihtoalueeltaan, voidaan korvata vasta pelikatkolla. Vaihtoalueet on merkitty kaukaloon.

303 Maalivahteja koskevia erityismääräyksiä
1) Kaikki maalivahdit on merkittävä ottelukorttiin. Maalivahtien numeroiden ja nimien yhteyteen tehdään merkintä "MV". Maalivahdiksi merkitty pelaaja saa samassa ottelussa pelata myös kenttäpelaajana. Mikäli joukkue loukkaantumisen tai peli- tai ottelurangaistuksen johdosta joutuu korvaamaan maalivahdin kenttäpelaajalla, sillä on aikaa enintään 3 minuuttia pukea tämä sääntöjen mukaisesti, mutta lämmittelyä ei sallita.

Varamaalivahtia ei tarvitse välttämättä nimetä.

304 Joukkueiden kapteenien erityismääräykset
1) Kummallakin joukkueella on oltava kapteeni, joka on merkittävä ottelupöytäkirjaan.
Kapteenien numeroiden ja nimien yhteyteen tehdään merkintä "C". Kapteenia voidaan vaihtaa vain loukkaantumisen, sairastumisen tai peli- tai ottelurangaistuksen vuoksi. Vaihto on merkittävä kellonaikoineen pöytäkirjaan. Korvattu kapteeni ei voi samassa ottelussa enää toimia kapteenina.

Kapteenilla tulee olla hihanauha ja/tai "C" -kirjain pelipaidan rinnassa.

2) Vain joukkueen kapteenilla on oikeus puhua erotuomareille, mutta hän on myös velvollinen avustamaan erotuomareita.
Kun kapteeni puhuu erotuomareille, tämän on tapahduttava määrättyjen ehtojen mukaisesti. Rangaistu kapteeni menettää oikeutensa puhua erotuomareille, paitsi mikäli nämä puhuvat hänelle, ja tänä aikana joukkueella ei ole mahdollisuutta puhua erotuomareille, lukuun ottamatta joukkueen toimihenkilön oikeutta pyytää aikalisää. Ottelun jälkeen keskustelut, mikäli ne erotuomareiden mielestä ovat tarpeellisia, käydään käytävillä, ei kaukalossa eikä koskaan erotuomareiden pukuhuoneessa.

305 Joukkueiden toimihenkilöt
1) Toimihenkilöitä ei tarvitse kirjata ottelukorttiin. Lex-Olli: Erotuomarilla on tarvittaessa oikeus poistaa vaihtoaitiosta/hallista joukkueen toimihenkilö, valmentaja, tilastomies tai huoltaja.

306 Erotuomarit
1) Pelin tuomitsee kaksi yhtä viisasta erotuomaria.

Erotuomarien tulee käyttää määrättyjä merkkejä ja näyttöjä.

Erotuomareilla on oikeus keskeyttää ottelu, mikäli heidän mielestään ei ole edellytyksiä pelin sääntöjenmukaiselle jatkumiselle.

Liigasarjoissa joukkueet vastaavat soveltuvin osin heille määrätyistä erotuomaritehtävistä. Joukkueen erotuomarilla on oltava myös pelioikeus ko. joukkueessa. Laiminlyönnistä seuraa 50 euron sakko ja kahdesta (2) laiminlyönnistä jaostolla on oikeus sulkea joukkue sarjasta. Osassa liigasarjoja ja kaikissa duunisarjoissa erotuomaritehtävät hoitaa SBEK. Pyritään siihen, että molemmilla osapuolilla on käytössä MobilePay.

Erotuomarit varmistavat ottelun jälkeen lopputuloksen ja allekirjoittavat ottelukortit, sekä palauttavat ne korttelin infopisteen vieressä olevaan punaiseen postilaatikkoon.

Erotuomarin koskemattomuus on loukkaamaton (hipaisematon) kaikissa Kortteliliigan otteluissa. Rikkeestä tätä vastaan voidaan tuomita jopa elinikäinen pelikielto ( Kouvolan Hovioikeuden liigalle myönteinen ratkaisu nro 678 / 1995 ).

Erotuomarit pitävät kirjaa ottelutehtävistä joukkueilta saamistaan kulukorvauksista, sekä niistä aiheutuneista kuluista ja tekevät asiasta normaalin henkilökohtaisen veroillmoituksen.

Jaostolla on oikeus asettaa pelaajana pelikieltoon joutuvia erotuomareita myös tuomari- ja/tai toimitsijakieltoon. Asiasta päätetään tapauskohtaisesti.

307 Sihteerit
1) Joukkueet vastaavat heille määrätyistä tehtävistä. Laiminlyönnistä seuraa 50 euron sakko ja kahdesta ( 2 ) laiminlyönnistä jaostolla on oikeus sulkea joukkue sarjasta. Sihteereiden on oltava puolueettomia. He ovat vastuussa ottelukortin täytöstä, ajanotosta, jäähyjen ajanotosta. Myös sihteerit kuittaavat ottelukortit nimikirjoituksillaan ottelun päätyttyä. Sihteerit desinfioivat kynät ja tulostaulukonsolin ennen vuoronsa alkua.

4  V A R U S T E E T

401 Pelaajien asusteet
1) Kenttäpelaaja saa käyttää salibandyyn tarkoitettuja polvi- tai säärisuojia, sekä ihonmyötäisiä pelikäsineitä. Päähineen, esim. lippis oikein tai väärinpäin, pipon ja huivin käyttö on kielletty. Hikinauhat sallitaan. Myös korva-, huuli- ja nenä renkaiden, rautojen ja niittien käyttö on kielletty.
Tulkinta: korvanappi sallitaan, korvarenkaat poistatetaan.
Tulkinta: Hikinauhassa ja liinassa ei saa olla solmuja.
KAUDESTA  2023-2024 ALKAEN JOUKKUEEN PELIPAITA EI SAA OLLA VÄRILTÄÄN HARMAA!

Mikäli erotuomarien mielestä joukkueiden peliasut eivät eroitu riittävän hyvin toisistaan, on vierasjoukkue velvollinen vaihtamaan. Joukkueet voivat käyttää hallilla olevia varaliivejä, jotka palautetaan käytön jälkeen kuivaustelineeseen !

SUOJALASIT: 31.12.1998 tai sitä aiemmin syntyneillä suojalasit ovat vapaaehtoisia, sen jälkeen syntyneillä ne ovat yleisen salibandylogiikan mukaan pakollinen varuste myös korttelissa !

Maalivahtien paitojen on oltava urheilukäyttöön tarkoitettuja.

Joukkueella tulee olla numeroidut ja värin osalta YHTENÄISET pelipaidat. Suosittelemme uusien paitojen hankkijoille numerointia myös paidan etupuolelle. Mainokset ja numerot painaa Lahden Mainospaita puh. 7525 535, Kariniemenkatu 23.

Joukkueena olemisen ainoa ulkoinen ilmenemismuoto liigassa on yhtenäinen pelipaita, miksi joukkue sulkisi itse jonkun pelaajan ulos omasta porukasta erivärisellä paidalla ? Arvostakaa omaa joukkuettanne ja omia pelaajia.

Pelaajien housujen tulee olla urheilukäyttöön tarkoitettuja. Shortsit, caprit ja ylipäätään kaikki muutkin housut joissa on nappeja, vetoketjuja, kiristysnauhoja, niittejä sekä ketjuja ovat EHDOTTOMASTI kiellettyjä. Jaosto suosittelee lyhyiden pelihousujen käyttöä.

EROTUOMARIN TOIMENPITEET eriväristen paitojen, numeron puuttumisen ja kiellettyjen housujen, sekä muiden väärien varusteiden suhteen; ensin kehotetaan korjaamaan, sitten rangaistus ( 605 / 24 )

402 Erotuomarien asusteet
Erotuomareiden on pukeuduttava urheilullisesti. 
Jaosto suosittelee käytettäväksi asukokonaisuutta; erotuomaripaita, mustat shortsit, mustat sukat, mustat kengät.

406 Pallo
1) Pallon on oltava VALKOINEN tai vaaleankeltainen ja IFF:n hyväksymä. Kotijoukkue luovuttaa sihteereille 5 pelikelpoista palloa ennen peliä. Sihteerit pitävät pallot pöydällä olevassa laatikossa, antavat niitä tarvittaessa peliin ja palauttavat pallot kotijoukkueelle ottelun jälkeen.

407 Maila
On sovittu, että Kortteliliigassa ei mailan käyryyksiä mittailla. Mailan pidentäminen on sen sijaan pahin mahdollinen rikos kaikkia kanssapelaajia kohtaan, joten pituudet mitataan tarvittaessa ja pelikielto pidennetyllä mailalla pelaamisesta voi olla jopa 1 vuosi !

611 TEKNINEN PELIRANGAISTUS
Käytäntö on muutettu vastaamaan liiton sääntöjä.
Jaostolla on kaikissa tapauksissa oikeus langettaa lisärangaistuksia.
Jaostolla on oikeus pelikieltopäätöstä tehtäessä ottaa huomioon otteluvalvojan näkemys ja/tai raportti asiasta.

Ottelukorttiin merkitään TPR-sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.
Erotuomarit tekevät erillisen raportin asiasta.

613 PELIRANGAISTUS (PR)
Pelirangaistus aiheuttaa pelikiellon kyseisen ottelun loppuun saakka.
Pelirangaistuksesta seuraa kaikissa variaatioissa aina myös 2+2 min. joukkuerangaistus !
Pelirangaistus aiheuttaa pelikiellon (joka on automaattisesti voimassa joukkueen seuraavassa ottelussa) sekä jaoston määräämän lisärangaistuksen. 
Jaostolla on oikeus määrätä myös lisärangaistus.
Jaostolla on oikeus pelikieltopäätöstä tehtäessä ottaa huomioon otteluvalvojan näkemys ja/tai raportti asiasta.

411 Kortteliliigan sarjamääräyksiä
1) Jos ottelu halutaan siirtää, on siitä sovittava liigan toimiston kanssa vähintään 3 päivää ennen alkuperäistä ottelupäivää, siirtoon on saatava myös vastustajan suostumus. Ottelusiirtomaksu on 90 euroa ja se on maksettava ennen kuin siirtopyyntö otetaan käsittelyyn. Omatoimisia ottelusiirtoja ei hyväksytä.
Yhden tai kahden rekkaripelaajan puuttuminen ei ole jätkäpoikien liigassa peruste ottelusiirrolle.

2) Tasapisteissä sijoitus ratkeaa seuraavasti; 1) keskinäisten otteluiden pisteet, 2) keskinäisten otteluiden maaliero, 3) keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, 4) koko sarjan maaliero, 5) koko sarjan tehdyt maalit, 6) arpa.

3) Mahdollisesta protestista on kerrottava ottelun erotuomarille 5 min. kuluessa ottelun päättymisestä. Tuomari merkitsee ottelukorttiin ” Joukkue X tekee protestin ”. Tämän jälkeen joukkue toimittaa kirjallisen protestin ja 20 euron protestimaksun toimistolle kahden ( 2 ) päivän kuluessa ottelupäivästä.  Protestimaksu palautetaan jos protesti hyväksytään.
Mikäli tuomarille ei ole tehty protestimerkintäpyyntöä, tai kirjallista protestia ei ole toimitettu määräaikaan mennessä, tai protestimaksua ei ole maksettu määräaikaan mennessä, raukeaa protesti. Myös pelioikeusasioissa tehtävä protesti ja protestimaksu on jätettävä määräaikana, mutta tuomarin merkintää ottelukortissa ei edellytetä. Pelioikeusasioissa protesti oikeus on kaikilla Kortteliliigan jäsenillä.

4) Sarjoissa pidetään pistepörssejä, maalintekijät, syöttäjät ( 1 / maali ) kirjataan ottelukorttiin, samoin kirjataan ja tilastoidaan jäähyt ja ulosajot.

5) Hyvään kortteliliigatapaan kuuluu kiittää vastustajia ottelun jälkeen reippailla HEI-HEI-HEI huudoilla ja kapteenit huomioivat erotuomarit. Kättelyitä ei suoriteta.
Sihteerit palauttavat ottelupallot kotijoukkueen kapteenille.

6) Ilmoittautuessaan joukkueet sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä, hyvää koronakäytöstä, hallin määräyksiä ja jaoston antamia ohjeita, sekä maksamaan osanotto- ja jäsenmaksut määräaikaan mennessä. Jos maksuja ei ole hoidettu on jaostolla oikeus asettaa joukkueen kaikki pelaajat yhteisvastuulliseen pelikieltoon salibandysarjoissa ja yhdistyksen johtokunnalla on oikeus asettaa joukkueen kaikki pelaajat tarvittaessa yhteisvastuulliseen pelikieltoon kaikissa liigalajeissa.

7) Joukkueet vastaavat itse tarvittavasta huollosta ja ensiaputarvikkeista ( jääpusssit, kylmäsprayt, veskarien sormiteipit jne…). HOITAKAA ASIA KUNTOON ennen kauden alkua, ettei sitten tarvitse juosta ja huudella ympäri hallia, missä helvetissä on jäätä ! Omatoimisuutta ja vastuuta kehiin !!!

8) Molempien sihteeripöytien läheisyydestä (betonitolpista) löytyvät haavapisteet, joissa on laastaria ja sideharsoa kaikkien korttelipelaajien vapaaseen käyttöön.

9) Luovutussakko on 70 euroa. Kahdesta luovutuksesta jaostolla on oikeus sulkea joukkue sarjasta. Suljetun joukkueen jo pelaamat ottelut mitätöidään.

10) Pappaliigassa on sallittua käyttää ns. lainamaalivahtia. Joukkueen oma maalivahti ei saa pelata kenttäpelaajana jos lainamaalivahtia käytetään.

11) Liigasarjoissa (kolmonen ja nelonen) jokaisella joukkueella tulee olla nimettynä kolme (3) erotuomaria, jotka hoitavat joukkueelle määrätyt tuomaritehtävät. Erotuomarit nimetään joukkueen pelaajaluetteloon. Nimetyllä erotuomarilla tulee olla myös pelioikeus ko. sarjassa ko. joukkueessa. Joukkueille itsetarjoutuvien keikkavislaajien ja rahastajien käyttö on kielletty. Sairas- ymv.tapauksissa joukkuee saa käyttää sijaisena vain erotuomariryhmän tuomareita. Joukkueen ulkopuolisen erotuomarin käytöstä seuraa 70 euron sakko.

12) Jaosto nimeää myös erotuomariryhmän, johon otetaan erotuomaritoiminnasta kiinnostuneita henkilöitä. Ryhmää koulutetaan normaalijoukkuetuomareita enemmän.

13) Jaosto nimeää myös ns. kummituomarit, jotka toimivat toimivat tarvittaessa joukkueiden erotuomareiden vihellyspareina sekä opastajina.

14) Jalkasyöttö on edelleen sallittu kaikilla sarjatasoilla korttelissa.

15) Kaikista salibandyyn liittyvistä asioista liigan puitteissa päättää nimetty salibandyjaosto. Jaoston päätöksistä voi valittaa yhdistyksen johtokunnalle.

16) Nousut ja tippumiset. Pääsääntöisesti kaksi parasta joukkuetta nousee ylempään sarjaan ja kaksi viimeistä joukkuetta saa oikeuden tippu alempaan sarjaan (siis nousupakko, mutta ei pakko tippua). Jos alkusarjan jälkeen pelataan pleippareita tai sijoitus-sarjoja, katsotaan homma tietysti niiden perusteella.

17) Kaikissa epäselvissä tapauksissa voit kääntyä luottamuksella jaoston jäsenten tai liigan toimiston puoleen.

Lahessa 
The Salibandyjaosto